Skip to main content

Wij werken sinds kort vanuit een nieuwe locatie, namelijk het stijlvolle Pension Homeland dat gelegen is op het Marineterrein in Amsterdam.

Op woensdagen kan je ons vinden in een van de gezellige werkruimtes die Pension Homeland te bieden heeft. Een inspirerende locatie met een zeer rijke geschiedenis.

Het Marineterrein bestaat al meer dan 350 jaar. Het terrein ligt op het eiland Kattenburg dat in 1655 werd aangelegd om er een grote scheepswerf te huisvesten. Sinds 2013 verlaat de Marine het complex stap voor stap, en en krijgt het steeds meer een openbare functie voor de stad. Ondertussen huizen er al zo’n 50 organisaties op het terrein, die zich voornamelijk bezig houden met innovatie en het oplossen van stedelijke vraagstukken van het heden en de toekomst. Creatievelingen, start-ups, onderwijsinstellingen, kunstateliers en best wel wat IT-bedrijven, die zich voornamelijk focussen op coderen, growth hacking en programmeren.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het Marineterrein of het gebouw van Pension Homeland zelf? Lees dan hier verder of kom eens langs!

Marineterrein Amsterdam is testgebied én stadskwartier voor leren, werken en wonen in een leefbare stad. In de bijzondere en flexibele aanpak ontwikkelt het testgebied zich stapsgewijs tot een stadskwartier waar ruimte is voor open innovatie, bijzondere woonvormen, sport, recreatie en groen.

Marineterrein Amsterdam