Skip to main content

Het team van ESB was op bezoek bij onze klant AMARE in Den Haag. Hoewel een deel van ons team al bekend was met het prachtige gebouw, waren deze keer waren onze nieuwe medewerkers én ex-collega Françoise Meulemans van de partij.

We kregen een hoogstpersoonlijke rondleiding van Sander Den Heijer, onze applicatiebeheerder bij Amare, doorheen de gangen en verschillende zalen van het gebouw, hier en daar konden we een beetje meepikken van de repetities die bezig waren en konden we letterlijk een kijkje achter de schermen nemen.

Dat de stad helemaal vol staat met kleine brugjes die laag boven het water hangen, ontdekten we tijdens de gezellige borrel-boottocht door het centrum van Den Haag die hierop volgde. Gelukkig hebben we deze allemaal overleefd en hebben we onze brug-ontwijk-vaardigheden flink bijgewerkt. Niet alleen een gezellige maar dus ook een erg leerzame dag.

Stichting Amare beheert en programmeert het gebouw en is de verbinder in de samenwerking met de bewoners van het gebouw Amare, de buren aan het Spuiplein en het culturele veld. Vanuit deze rol wil Amare verbinding en verankering in de stad Den Haag aanjagen. Amare zet zich in om diverse gemeenschappen te bereiken met hoogwaardig aanbod door middel van educatie, voorstellingen, projecten, festivals en de programmering in de publieke ruimtes van het gebouw. Amare brengt dans, muziek, muziektheater en community art van internationaal niveau naar een breed publiek. De partners van Amare zijn de vaste bewoners: het Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium.

Congres Podia | Festivals | Evenementen