Skip to main content

In deze rubriek houden we een kort gesprekje met iemand met wie we de laatste tijd intensief samenwerken. Dat kan een klantrelatie zijn of een interessant persoon uit ons netwerk.

We spreken deze keer met … Marieke van Gent van projectbureau IT Efficiency. 

Voor de mensen die Marieke nog niet kennen gelijk maar even de eerste vraag; Wat doet IT EFFICIENCY nou precies?

IT Efficiency is een bureau dat culturele organisaties helpt bij software IT vraagstukken en ondersteuning biedt bij het digitaliseren. Dat is overigens veelomvattend want het betreft alle soorten software die je zoal tegenkomt in een culturele onderneming. Maar ook op het gebied van hardware is er veel kennis aanwezig en kan het net zo makkelijk gaan over de aanschaf van een kassa of telefooncentrale.

Voor wat betreft de softwarewerkzaamheden zijn deze onder te verdelen in 4 categorieën; Projectmanagement/ Applicatie beheerder/ Dashboard beheerder of het tot stand brengen van koppelingen tussen softwarepakketten.
Inmiddels is het al een echt bedrijf aan het worden en telt het inmiddels 4 medewerkers.

Volgens Marieke hebben de meeste theaters en of culturele instellingen inmiddels wel een stap gemaakt richting het digitaliseren van hun processen alhoewel er nog genoeg kleine theaters zijn die vanwege budget redenen nog niet hebben gekozen voor bijvoorbeeld planning software.

Ook zijn er veel grote theaters die het werken met bepaalde softwarepakketten hebben laten verslonzen waardoor je feitelijk na enige tijd weer opnieuw moet beginnen. Voor dit soort problemen wordt IT Efficiency ook ingehuurd om het systeem weer nieuw leven in te blazen en het theaterteam te trainen en opnieuw in te werken op een bepaald systeem.
Door oplopende personeelstekorten is er veel vraag naar mensen die dergelijke problemen snel en adequaat kunnen oplossen.

Marieke heeft inmiddels veel verschillende softwarepakketten voorbij zien komen en uiteraard kon ik het niet laten haar mening te vragen over de nieuwe softwareversies van iTheatre, iConcert en iMuseum.

Marieke omschrijft het als een enorme stap vooruit waarbij er sprake is van een mooie interface die (om met haar woorden te spreken) ‘Super easy’ te bedienen is. Ook zijn de functionaliteiten enorm uitgebreid en heeft ze links en rechts al goede verhalen gehoord van gebruikers in de markt. Qua gebruiksvriendelijkheid heeft het nieuwe iTheatre een enorm stap vooruit gemaakt t.o.v. de oude versie.

Als laatste vroeg ik Marieke welk advies ze de theaters zou willen meegeven voordat ze gaan werken met bijvoorbeeld planning software. Daar had Marieke een duidelijk antwoord voor; Ga eerst eens goed naar je proces kijken. Wat is je probleem? Waarom heb je de software nodig en welke faciliteiten zijn voor jou van toepassing. Want elke organisatie is weer anders.

 

Dank voor het gesprek! 

Rick Gemser 

Rick Gemser