Skip to main content

In deze rubriek houden we een kort gesprekje met iemand met wie we de laatste tijd intensief samenwerken. Dat kan een klantrelatie zijn of een interessant persoon uit ons netwerk.

We spreken deze keer met … Kitt van der Jagt, met wie we samenwerken aan de implementatie van het nieuwe iConcert bij Poppodium Victorie in Alkmaar. 

 

Ik vroeg Kitt als eerste; wat doe jij nou precies? Hoe omschrijf jij jouw werkzaamheden?

Ze is ‘freelance business analist en IT projectmanager’. Kitt richt zich primair op het helpen van culturele organisaties met het optimaliseren en analyseren van de werkprocessen. Deze vertaalt ze dan weer door naar een bepaalde software-behoefte en een modernere manier van werken.  


Kitt geeft aan nog met regelmaat organisaties tegen te komen die ontzettend veel ‘knippen en plakken’ in Excel documenten, die vervolgens weer inefficiënt door de organisatie zweven. Juist dat soort problemen wil zij graag oplossen.
 

Vaak resulteert dat in de aanschaf van een nieuw software systeem of het inrichten van een nieuw IT-proces. Overigens is dat niet alleen planningssoftware maar ook allerhande andere softwareprogramma’s, of kan het zo zijn dat huidige systemen opnieuw ingericht moeten worden. Bij voorkeur werkt ze in culturele organisaties en de evenementenbranche omdat haar hart toch echt wel klopt voor die branche. 

Kitt neemt organisaties bij de hand en helpt ze door het soms ingewikkelde woud van verschillende systemen en aanbieders. 

Het eerste wat ze altijd doet als ze start voor een klant is een inventarisatie maken van de huidige werkwijze en processen. Mensen vertellen vaak direct waar ze naartoe willen, maar als ik niet weet hoe ze nu werken kan ik ze ook niet helpen daar te komen. Want misschien willen ze wel iets heel anders, iets dat ze nog helemaal niet kennen. 

Wij hebben Kitt leren kennen in de aanschaf en inrichting van iConcert voor Poppodium Victorie in Alkmaar. Deze organisatie werkte nog niet met planningssoftware maar kwam door de aanhoudende groei wel in de positie dit graag te willen. Na een intensieve markt-scan, kwam Kitt uit bij het nieuwe iConcert van Event Software Benelux. 

Ik vroeg haar nog hoe het implementatie proces is verlopen? 

Ze gaf aan dat het allemaal vrij soepel verliep. Groot nadeel is dat Podium Victorie sinds Go-Live slechts minimaal open is geweest. Dus we kunnen iConcert helaas nog niet optimaal gebruiken. 

Ongetwijfeld zullen er straks wijzigingen op bepaalde inrichting keuzes plaatsvinden en gaan we nog tegen kleine dingen aanlopen. 

Maar ik laat Podium Victorie pas los als zij tevreden zijn en mij niet meer nodig hebben.  

 

Dank voor het leuke gesprek! 

Rick Gemser 

Rick Gemser