Skip to main content

We zijn ontzettend trots én blij dat we deze samenwerking met Musea Brugge van start zijn gegaan. Musea Brugge omvangt 13 (binnenkort 14) historische, en stuk voor stuk indrukwekkende locaties, die elk een bezoekje waard zijn. Van de Vlaamse Primitieven zoals Jan van Eyck en Hiëronymus Bosch in het Groeningemuseum, tot de literaire meesterwerken van Guido Gezelle in het Gezellehuis; een reis door de geschiedenis van de kunst en de geschiedenis van de stad Brugge zelf. Je raadt het al, het wordt een hele uitdaging om al deze pracht en praal in al zijn verschillende locaties, verspreid door de stad, in een overzichtelijke event- en personeelsplanner te gieten: een project dat ons op het lijf geschreven is. Het was een spannend selectieproces, met als resultaat dat het team uiteindelijk voor iMuseum heeft gekozen.

We zullen hen gaan assisteren met hun complexe planningen in een gebruiksvriendelijk format te gieten binnen onze software, en ook met het in gebruik nemen van de nieuwe iStaff module.

Musea Brugge is een organisatie in volle beweging. De inbedding van de musea in Brugge is behalve historisch ook actueel: de Bruggelingen houden van hun musea en de verhalen die zij over de collecties vertellen. Een mooie getuige daarvan is hun trouwe bezoek aan het diverse pallet van tentoonstellingen en collectiepresentaties. Die steunen op eigen onderzoek en laten verrassende kruisbestuivingen zien. Het belang van Musea Brugge voor onze stad kan dus nauwelijks worden overschat.

Musea Brugge