Over ESB

Event Software Benelux

Event Software Benelux is een toonaangevend, uniek softwarebedrijf voor de culturele sector en uitgeverijen. Opgericht en uitgevoerd door mensen met jarenlange ervaring in de culturele sector.

Vanuit Amsterdam zet ons team van gemotiveerde, enthousiaste professionals zich dagelijks in voor onze klanten: belangrijke concertzalen, theaters, schouwburgen, musea, festivals en uitgeverijen in Nederland en België.

Desiree de Koning

Desirée de Koning

Directeur

Haar bijnaam zegt alles: Baas D. Van origine programmeur, belandde ze in 1993 in de ticketingbusiness: scripts en programmaatjes schrijven en gebruikers ondersteunen. Desirée heeft contact met ons development team en is zelf ook nauw betrokken bij het doorontwikkelen van de software.

Daarnaast is Desirée een frequent concertbezoeker, sociaal dier en fervent reiziger (van Reykjavik tot São Paulo, van New York tot Taipei, van Teheran tot Tel Aviv, van Tokio tot Tiengemeten).

Lara Asijee

Lara Asijee

Projectmanager

Lara heeft jarenlang nauw samengewerkt met Desirée en haar team om de nieuwe wensen van Het Koninklijk Concertgebouw te laten ontwikkelen. Vervolgens is ze zelf bij ESB aan de slag gegaan als projectmanager. Ze is afgestudeerd als hotel- en eventmanager en dol op lijstjes, planningen en het tevreden stellen van klanten; de perfecte cocktail voor haar functie.

Verder houdt Lara van mooie reizen maken. Ook haar liefde voor de horeca is ze niet verloren en zodoende is ze vaak te vinden op de Amsterdamse terrassen.

Sanne Rietveld

Sanne Rietveld

Projectmanager

Sanne is sinds 2014 werkzaam bij ESB. Eerst als projectassistente, toen als accountmanager en nu als projectmanager. Samen met haar zus Maaike draait ze implementatieprojecten, is ze betrokken bij de ontwikkeling van rapportages, geeft ze trainingen en is er voor support. Sanne heeft de Culturele & Maatschappelijke Vorming op het HBO en later ook de opleiding Lean Six Sigma Orange belt gedaan.

Samen met haar man, twee kinderen en hun hond woont ze in De Rijp. Verder houdt ze van wandelen en gaat ze graag naar musea, concerten, festivals en theatervoorstellingen.

Maaike Rietveld

Maaike Rietveld

Accountmanager

Maaike heeft jaren als verpleegkundige gewerkt en daarna een carrièreswitch gemaakt. Nu is ze onze accountmanager. In plaats van de verschillen te zien in het werk kijken wij naar de parallellen die er te vinden zijn in beide beroepen. Want, accuraatheid en sociale vaardigheden zijn in beide gevallen van groot belang.

Net als haar zus Sanne woont ze in De Rijp, met haar partner en zoon. In haar vrije tijd houdt ze van lezen en wandelen. Ook gaat ze heel graag naar concerten en musicals.

Rick Gemser

Rick Gemser

Business development manager

Rick begon zijn carrière in de muziek business bij Platenmaatschappij Polydor, om na een aantal jaar terecht te komen in het theaterbedrijf van Joop van den Ende Stage Entertainment als commercial marketing director. Daarna was hij marketeer en business development specialist bij diverse (culturele) projecten zoals ANNE, PALAZZO of SAIL Amsterdam. Rick is een verbinder en de grootste drijfveer is voor hem om partijen bij elkaar brengen om samen mooie resultaten te bereiken.

Zijn vrije tijd brengt hij het liefst door met zijn gezin en hij maakt graag mooie reizen. Ook is hij vaak in het theater of in concertzalen te vinden.

Marjan Onderwater

Marjan Onderwater

Administratief medewerker

Marjan is onze financieel-administratief medewerkster. Zij is een pietje precies en verzorgt onze administratie nauwkeurig. Ook draagt ze bij aan het actueel houden van onze CRM-database.

Marjan is getrouwd en moeder van twee tienerjongens. Zij kan zich heerlijk verliezen in een boek en maakt graag wandelingen (het liefst in de duinen). Met het gezin heeft ze al veel plekken van Europa gezien. Verder speelt ze graag bordspellen en houdt ze ervan om uiteten, naar het theater of naar de bioscoop te gaan.

Development team

Programmeurs & (technische) support

Daarnaast hebben we nog:
-Een team van ervaren programmeurs met uiteenlopende specialisaties die onze software voortdurend verbeteren;
-Diverse technische supportmedewerkers voor de nodige technische ondersteuning;
-En last but not least een reporting team dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van rapporten en ad hoc aanvragen.